Ideeën voor slaapfeestje tent organiseren

Ideeën voor slaapfeestje tent organiseren

 

Wil je een uniek slaapfeestje organiseren? Kies dan voor een leuk thema voor jouw slaapfeestje tent. Zeker weten dat de kinderen genieten van een origineel en uniek tipi kinderfeestje. En wat is er leuker als kind dan een echt gaaf kinderfeestje te organiseren met tipi tentjes? De verjaardag vieren met een overnachting met de allerbeste vriendjes en vriendinnetjes. Dat is toch reuze leuk? 

 

De originele tipi tentjes geven de slaapkamer gelijk een feestelijke sfeer. De ogen van de overnachtende gasten stralen bij de aanblik van dit slaapfeestje tent thema. En ergens in de avond zullen alle kindjes heerlijk slapen in hun eigen tipi tent. Door een slaapfeestje te organiseren komen de mooiste verjaardagsdromen van jouw dochter of zoon uit. 

 

We geven je een aantal leuke slaapfeestje ideeën. Als ook tips waar je aan moet denken bij het organiseren van een kinderfeestje thuis. 

 

Slaapfeestje tips


Bij een slaapfeestje organiseren komen er heel wat zaken op je af. Want als jouw kinderen op de basisschool zitten, kom je niet weg met een simpel kinderfeestje thuis. Nee, jouw dochter of zoon wil een echt kinderfeest inclusief overnachting. Met de slaapfeestje tips van Tipi Thuis organiseer je de beste pyjama party ooit. 

 

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een slaapfeestje? 

  1. Unieke uitnodigingen maken
  2. Voorbereidende boodschappen
  3. Slaapfeestjes met tentjes reserveren
  4. Activiteiten bedenken voor slaapfeestje

 

Uitnodiging slaapfeestje

 

Iedere pyjama party start met een uitnodiging slaapfeestje. Hoeveel kinderen mogen er op het feestje komen? Ga je de feestelijke uitnodiging zelf maken? Of gebruik je heel handig de slaapfeest uitnodiging van Tipi Thuis? En wat vermeld je op de uitnodiging?

 

Allereerst vermeld je natuurlijk de datum en de tijd waarop de kinderen bij jou thuis worden verwacht. Als ook het tijdstip wanneer de kinderen de volgende dag weer opgehaald kunnen worden. Daarnaast vermeld je het adres en jouw telefoonnummer voor noodgevallen. Eventueel kan je nog leuke cadeautips op de uitnodiging zetten en wat de kinderen zelf mee moeten nemen. Denk hierbij aan een tandenborstel, pyjama, slaapzak of kussen. 

 

Bij het organiseren van een slaapfeestje tipi is het ook handig om de ouders te spreken over eventuele voedsel allergieën en op welk nummer de ouders bereikbaar zijn voor noodgevallen. 

 

Boodschappen in huis halen


Zorg dat je tijdig de boodschappen in huis haalt voor het te gekke kinderfeestje. Snoepen hoort natuurlijk bij een party, maar de combinatie van weinig slaap en zoetigheid levert niet altijd het beste resultaat op. Bereid daarom ook gezonde snacks voor, die net zo lekker zijn als drop en chips. Misschien nog wel beter. 

 

Maak van te voren een boodschappenlijst, zodat je niets vergeet als je in de supermarkt loopt. Frisdrank, sapjes, popcorn, gezonde snacks, maar ook beleg en broodjes voor het ontbijt. Heb je voldoende bestek en ontbijtbordjes? Zo niet, koop dan milieuvriendelijke wegwerp bordjes. Als laatste de versieringen voor in huis, zoals ballonnen en slingers. 

 

Reserveren slaapfeestje tentjes 


Tegenwoordig kom je niet meer weg met een paar matrassen op de grond te leggen voor het pyjama feestje. Sterker nog de slaapfeestje tentjes zijn ontzettend leuk, en is al een feestje op zich om te zien. Bij Tipi Thuis kan je kiezen uit twee thema’s, geschikt voor jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. De thema’s zijn Girl power en Safari. 

 

Reserveer de slaapfeestje tentjes van te voren, zodat je gegarandeerd bent van de leuke tipi tenten voor kinderen. Als je het thema hebt uitgekozen kan je kiezen voor een ‘doe het zelf’ pakket, waarbij je zelf de slaaptenten opzet. Of je kiest voor het Pakket Deluxe, waarbij de enthousiaste medewerkers van Tipi Thuis de tentjes opbouwen en de volgende dag weer afbreken. Voor iedere logé wordt een bijzondere tipi tent kind gemaakt. Inclusief alle extra’s, zoals kussen, hoeslaken, dekbed, bed tafel en decoratie.

 

Het thema kan je vervolgens nog uitbreiden met vele extra’s. Zoals slaapmaskers, een beautymandje voor de meiden en verschillende zoetigheden. Denk hierbij aan een feesttaart of cup cakes. Tipi Thuis bezorgt de kinderen graag een onvergetelijke herinnering. Of dit nu voor een verjaardagsfeestje of gewoon een leuke logeerpartij is. 

 

Activiteiten tijdens slaap feestje


Aangezien de doelgroep voor een slaapfeestje tent tussen de 6 en 12 jaar is, kan je de activiteiten voor de avond met je kind bespreken. Op deze manier zijn ze zelf betrokken bij hun eigen slaap feestje. 

 

Geen slaap feestje is compleet zonder een traditioneel kussen gevecht. Marshmallows grillen boven de vuurkorf geeft een echt safari gevoel en heeft tegelijkertijd ook iets magisch. Karaoke doet het ook vaak goed bij de kinderen (voor de ouders wellicht iets minder geschikt). 

 

Een avondje gamen in de Mario Karts of dansen op de hits van Just Dance is ook een leuke bezigheid voor de kids. Je kan er zelfs een competitie component aan toevoegen. Maar je kan natuurlijk ook een klassieke spelletjes-avond organiseren. Voor de girls is een beauty night natuurlijk onmisbaar. Een gezellig verwenmoment onder elkaar. Nagels lakken, gezichtsmaskertje op doen en een heerlijk haarmasker horen er allemaal bij. 

 

Van het avondeten kan je bovendien ook een activiteit maken. Ga bijvoorbeeld gourmetten of samen pizza’s maken. Tot slot kan je voor het slapen gaan de nieuwste film opzetten. Er zijn genoeg dingen te bedenken, maar let wel, tref hier ook de nodige voorbereidingen voor.

 

Slaapfeestje organiseren?


Wil je ook een te gek slaapfeestje organiseren voor jouw zoon of dochter? En kan je wel wat hulp gebruiken van Tipi Thuis voor slaapfeestje ideeën? Neem gerust eens contact met ons op over de prijzen en mogelijkheden van tipi tenten huren. Wij bieden twee slaapfeestje tent thema’s aan, namelijk Safari en Girl power, waarbij je ook nog extra’s kan afsluiten. Wij maken van jouw ‘sleepover party’ een feest om nooit meer te vergeten.